Mobil

MIUI 13 Sürümündeki yenilikler

İşte MIUI 13 Sürümünde Olabilecek Yenilikler

MIUI 12 için beklenti artık sona ermiş durumda. Son olarak Mi 8 modellerinin de güncelleme almasıyla beraber neredeyse güncelleme almamış cihaz kalmadı. Bundan dolayı artık gözler MIUI 13 sürümüne çevrilmiş durumda. Miui 13 sürümündeki yenilikler kullanıcıları heyecanlandırmakta.

Yeni sürümde neler olacak neler olmayacak soruları da birbiri arkasına gelmeye başladı. Bu sürümde neler geleceği konusunda yeni bilgiler ortaya çıktıkça sizinle paylaşmaya devam ediyor olacağız. Normalde geliştirici konferansında yeni bilgileri alacağımızı umduk fakat bu konferansta da yeni sürümden söz edilmedi.

Neyse ki yavaş yavaş bilgiler gelmeye başladı. En son geliştiriciler tarafından gelen 3 yeni özellik ortaya çıkarıldı.

MIUI 13 ile Kavisli Kenar Seçenekleri Kullanıma Girebilir

Yeni sürümle beraber değişeceği söylenen daha doğrusu telefonlara ekleneceği söylenen bir diğer özellik kenar işlevselliği olacak. Samsung’un akıllı telefonlarında bu yönde bir sistem kullanılıyor. Edge modellerde kavisli kenarlar telefonlara işlevsellik kazandırıyor. Bu kısmı kullanarak çeşitli uygulamalara erişim, bildirimlere erişim gibi ekstra özellikler bulunuyor.

Yani işin basit kısmı, kavisli kenarlar aktif bir şekilde kullanılıyor. İşlevsel olacak olan kenarların MIUI 13 ile aynı şekilde Xiaomi cihazlarına eklenmesi bekleniyor. Bundan sonra gelecek olan kavisli modeller için de geçerli olacak olan özellik, tam olarak nasıl bir işlevselliğe sahip olacak bilemiyoruz. Yani yeteneklerin neler olacağı konusunda kesin bilgi yok.

 

MIUI 13 ile Kavisli Kenar Modları Kullanıma Girebilir
MIUI 13 ile Kavisli Kenar Modları Kullanıma Girebilir

MIUI 13 ile Masaüstü Modu Gelecek

Yeni sürümün getireceği ilk yeniliğin yeni bir masaüstü modu olacağı söyleniyor. Yeni masaüstü modu sayesinde kullanıcılar akıllı telefonlarını ekranlara bağlayacak ve telefonunu tıpkı bir Windows işletim sistemi dizilimindeki gibi kullanacak.

Birçok Android akıllı telefonda bu şekilde bir sistem var. Xiaomi telefonlarda da yavaş yavaş benzer özellikler geliyor ama detaylı masaüstü modunun MIUI 13 ile yayınlanacağı söyleniyor. Bir USB Type C – HDMI kablosu yardımıyla harici ekrana bağlantı kurulması sayesinde çalışacak olan mod sayesinde, telefonunuzun tüm içeriğini dediğimiz biri Windows benzeri yerleşimi ile görmeniz ve yönetmeniz mümkün olacak.

Aslında MIUI için yarı masaüstü modu olarak söyleyebileceğimiz bir mod var. Ama yine söylediğimiz gibi bu çok gelişmiş bir mod değil. 13 sürümüyle tam anlamıyla bu mod gelmiş olacak.

MIUI 13 ile Masaüstü Modu Gelecek
MIUI 13 ile Masaüstü Modu Gelecek

Yeni Uzantı Destekleri / MIUI 13 Sürümündeki yenilikler

MIUI 13 ile beraber geleceği düşünülen son özellik ise yeni uzantı destekleri olacak. Özellikle kamera konusunda önemli bir artı sağlayacak olan uzantı destekleri, farklı dosya uzantılarının ve formların da desteklenmesini sağlamış olacak. Bu konuda detaylar çok bilmiyoruz ama yakın zamanda bilgilerin detaylanmasını bekliyoruz.

Yeni ara yüz için söylenen 3 yeni özellik bunlar. Yavaş yavaş ara yüz detaylanacaktır ve biz de çok daha fazla şey öğrenmiş olacağız.

ikincielfiyat

ikincielfiyat.com 2008 yılında istanbul içi hizmet vermeye başlamıştır. Vizyon olarak benimsediğimiz altın kural müşteri memnuniyeti ve sürekliliktir. 2008 den bu yana sayısız cihaz satın alımını %100 müşteri memnuniyeti ile gerçekleştirdik. Satmak istediğiniz Telefonunuzu, note bookunuzu, laptopunuzu, bilgisayarınızı, fotoğraf makinenizi, oyun konsolunuzun resimlerini bizlere 0 (552) 453 51 52 numaralı whatsapp hattımızdan gönderin teklif verelim kabul ederseniz adresinizden 30 dakika içerisinde nakit olarak alalım. (✔) En yüksek Fiyat (✔) Anında Nakit ödeme (✔) 30 Dakikada Satın alım İstanbulda her noktaya hizmet vermekteyiz.

11 thoughts on “MIUI 13 Sürümündeki yenilikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir