Teknoloji Haberleri

Twitter Hikayeler Özelliği Fleets

Twitter’ın Hikayeler Özelliği Fleets, Türkiye’de Kullanıma Sunuldu

Sosyal medyadaki büyük platformlar arasında hikayeler özelliğini kullanmayan son büyük kale olan Twitter, bu trende daha fazla dayanamayarak Fleets’i Türkiye’de kullanıma sundu. Şu anda Twitter kullanıcıları, uygulama üzerinden Fleets’i kullanmaya başlayabilir. Twitter Hikayeler Özelliği Fleets

İlk olarak Snapchat’le başlayan ve sonra Instagram’a gelen Hikayeler özelliği, sosyal medyanın son büyük kalesini de fethetmiş görünüyor. Twitter’ın ilk olarak geçtiğimiz gün ortaya çıkan hikaye özelliği Fleets, şu anda Türkiye’deki kullanıcılar için de sunulmaya başladı.

 

Twitter Hikayeler Özelliği Fleets
Twitter Hikayeler Özelliği Fleets

Türkçe’ye “Filolar” ismiyle çevrilebilen Fleets; Instagram ve Snapchat’te gördüğümüz hikayelere benzer bir mantıkta ilerliyor. Tam olarak tweet atmak istemediğiniz, ancak yine de paylaşılsa güzel olur diyeceğiniz görsel ve fikirlerinizi paylaşabileceğiniz Fleets’te paylaşımı yaptıktan 24 saat sonra gönderiniz kendiliğinden kayboluyor. 

Twitter uygulamasının hemen üstünde yuvarlak bir profil resmi olarak görünen Fleets özelliği, ilk olarak 17 Kasım’da duyurulmuştu. Kademeli olarak tüm dünyada kullanıma sunulan yeni özellik, şu anda ülkemizde kullanıma açılmış durumda.

Twitter’ın Fleets özelliğini kullanmak, Instagram Hikayeler’deki kullanıma fazlasıyla benziyor. Normal bir tweette olduğu gibi fotoğraf, video vb. medyalar paylaşabileceğiniz Fleets’te ayrıca mikroblog şeklinde metinler de paylaşabiliyorsunuz. Twitter’da gezerken gördüğünüz tweet’leri de Fleetlemenize olanak tanıyan yeni özellik, Twitter kullanıcıları tarafından benimsenebilecek mi ilerleyen günlerde göreceğiz.

 

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz dönemlerde Facebook’a da hikayeler özelliği gelmiş ve beklenen ilginin çok gerisinde kalmıştı. Elbette Twitter’ın şu sıralar popülaritesini artırdığı düşünülürse muhtemelen Fleets özelliğinin olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünebiliriz. Peki sizler Twitter’ın yeni özelliği Fleets hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Twitter hikaye özelliği getirerek yanlış karar mı verdi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Twitter Hikayeler Özelliği Fleets  TWITTER’DA ÇÖKMELERE NEDEN OLUYOR!

Twitter, bazı kullanıcıları etkileyen sorunun farkında olduğunu kabul etti ve bu sorunu çözmeye çalıştığını söyledi.

Twitter story özelliği yayında! Twitte Fleet nedir, nasıl story paylaşılır? Twitter hikaye paylaşma güncellemesi ile yeni arayüze kavuştu!
Etkilenenler arasındaysanız, Fleet’te yani Twitter storyler kısmında gezinmek için dokunduğunuzda veya kaydırdığınızda, ekran geçici olarak donacak veya inanılmaz derecede yavaş hareket edecektir. Bu, telefonunuzda sorunlar varmış gibi görünebilir, ancak bu yalnızca Twitter uygulamasında yaşanan bir sorundur.

Twitter story nasıl kullanılır?

24 saat içinde silinen paylaşımlar olarak bilinen “Story” ya da Türkçe çevirisye “Hikayeler” özelliği Twitter’da “Fleets” adıyla kullanıma açıldı. Türkçe’ye “Filolar” olarak çevrileceği söylenen Twitter Fleets ile hikayeler 24 saat içerisinde kaybolacak, yani 24 saatlik Fleet’ler oluşturulacak. Fleet’ler, tıpkı Instagram’daki gibi Twitter uygulamasının hemen üstünde, yuvarlak profil resimleriyle birlikte sıralanacak. Ayrıca anasayfadaki bir tweet de Twitter Fleets’te hikaye olarak paylaşılabilecek.

TWİTTER FLEETS NASIL KULLANILIR? TWİTTER HİKAYE ATMA

Kullanıcılar, metin, Tweetler, fotoğraflar veya videolar ile Fleet oluşturabilecek ve Fleet’lerini çeşitli arka plan ve metin seçenekleriyle özelleştirebilecek. Fleets’de bir Tweeti paylaşmak için Tweetin altındaki “Paylaş” simgesine ve ardından “Fleet’de Paylaş” a basmak yeterli. Sonra, bazı metin veya emojilerle bunun hakkında ne düşündüğünü kullanıcı ekleyebilir. Yakın zamanda, çıkartmalar ve canlı yayın özelliği Fleets’de mevcut olacak.

Twitter’da takipçiler, Fleets’leri ana sayfa zaman akışlarının en üstünde görebilecek. Tam profili görebilen herkes orada kişinin Fleets’lerinizi de görebilecek. Kullanıcı, herkesten Direkt Mesaj alma seçeneğini etkinleştirdiyse Fleets’lerine herkes yanıt verebilecek. Kullanıcı, bir Fleet’e cevap vermek istiyorsa da, yazara Direkt Mesaj veya emoji göndermek için üzerine dokunmak ve sohbete Direkt Mesajlarda devam edilebilecek.

Twitter, makaleler ile ilgili güncellemesinden sonra bir son dakika haberi ile daha gündeme geldi! Twitter story, yani hikaye paylaşma özelliği ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Twitter Fleet olarak adlandırılan özellik, tüm Türkiye’de an itibariyle kullanılabiliyor. Tıpkı Instagram ve Facebook’taki gibi, Twitter story özelliği de kullanıma sunuldu. Peki, Twitter hikaye paylaşma seçeneği, yani Fleet özelliği ile ne gibi yenilikler geldi?

TWİTTER FLEETS NEDİR?

İlk olarak Snapchat ile tanıdığımız sonra ise sırasıyla Instagram, Whatsapp ve Facebook’ta da kullanılmaya başlanılan “hikayeler” artık Twitter’da da var. Twitter’ın resmi hesabından bugün yeni özellik “Fleets” in duyurulduğu bir tweet paylaşıldı.

24 saat içinde silinen paylaşımlar olarak bilinen “Story” ya da Türkçe çevirisye “Hikayeler” özelliği Twitter’da “Fleets” adıyla var olacak. Türkçe’ye “Filolar” olarak çevrileceği söylenen Twitter Fleets ile 24 saat içerisinde kaybolacak Fleet’ler oluşturulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir